مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران گفت: از ۱۶۰۰ روستای خودگردان و غیر تحت پوشش، ۱۵۴ روستا برای ارائه خدمات آبرسانی در دولت سیزدهم زیر پوشش شرکت قرار گرفتند.
بهزاد برارزاده با بیان اینکه در مجموع ۳۶۷۱ روستا در سطح استان مازندران وجود دارد افزود: از این تعداد آب شرب۱۶۰۰ روستا به صورت خودگردان، هیات امنایی و شورایی اداره میشود که به دلیل زیر پوشش نبودن، از خدمات این شرکت بی بهره و یا کم بهره هستند.
وی ادامه داد: طی چند سال اخیر با توجه به کمبود آب، منابع تامین آبی این روستاها نیز کاهش یافته و برای بهرهمندی از نعمت آب شرب پایدار و بهداشتی ضروری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با بیان اینکه برای ارائه خدمات مناسب این روستاها زیر پوشش شرکت آبفا قرار میگیرند تا با انجام طرحهای آبرسانی با مشکل قطع آب مواجه نشوند، تصریح کرد: از سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۱، تعداد ۱۰۲ روستا و در سال گذشته ۵۲ روستا با جمعیتی بالغ بر۲۷هزار نفر، برای بهرهمندی از طرحهای آبرسانی و فاضلاب زیر پوشش این شرکت قرار گرفتند.
به گفته برارزاده، برای ارتقای سطح کمی و کیفی آب شرب این روستاها اقداماتی نظیر افزایش میزان ظرفیت تامین آب از طریق بهسازی چاهها و چشمههای موجود، شناسایی چشمه و حفر چاه جدید، افزایش میزان حجم مخازن ذخیره آب، اصلاح و توسعه شبکه توزیع آب، نصب دستگاههای مواد تزریق گندزدا و… انجام میشود.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل از ایسنا، وی، یادآور شد: ارائه خدمات مطلوب در تامین آب شرب پایدار، پیمایش منطقه و شناسایی انشعابات غیرمجاز که باعث کمبود، افت فشار و هدر رفت آب شرب میشود، تامین آب شرب بهداشتی و سالم با شناسایی منابع آلاینده آب منطقه و رفع آن، کاهش آلودگیهای احتمالی از طریق ارزیابی دورهای کیفیت آب، پیشبینی منابع متعدد تامین آب شرب (غیر از چاه و چشمه) و استفاده از آبهای سطحی و یا احداث مجتمعهای آبرسانی با توجه به خشکسالی و کمبود آب، تخصیص ردیفهای اعتباری برای اجرای طرحهای آبرسانی و نیز شناسایی و رفع عوامل هدر رفت آب از جمله مزیتهای تحویلگیری روستاهای غیر زیر پوشش است.
1403/2/19