نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: هنوز ۲۰۰ هزار تن از برنج سال قبل استان در دست کشاورز و انبارها باقی مانده است.
آیت الله محمدباقر محمدی لائینی آیت الله محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در مازندران تصریح کرد: در حوزه آموزش علوم کشاورزی و پژوهش هم گاه ما شاهد عقبماندگی هایی هستیم، حدود ۳۷ میلیون هکتار زمین کشاورزی داریم با همین آب موجود میتوان آن را مدیریت کرد که دایر باشد و بائر نباشد، بدیهی است که با مدیریت سنتی نمیشود، قطعاً باید به روشهای جدیدی از آبیاری کردن مزارع و نژادهای جدیدی از بذرها که به آب کمتری نیاز داشته باشند کار کنیم تا از همه زمینها بهرهبرداری کنیم که این کارِ دانش بنیانی و دانشگاه است.
وی با تاکید بر اینکه باید به سمت تکامل آموزش و تحقیق بروید، عنوان کرد: باید آب، کم مصرف شود، اینکه چگونه با جریان تبخیر آب مبارزه کنیم مهم است، گفته شده ۹ میلیارد از ۱۴ میلیارد مکعب نزولات آسمانی تبخیر میشود که باید جلویش گرفته شود.
امام جمعه ساری یادآور شد: کشاورزان پارسال از قیمت برنج ناراضی بودند امسال از ۹۰۰ هزار تن شاید ۲۰۰ هزار تن برنج دست کشاورز و بقیه خارج شده است، از طرفی گرانی کود و سم باید مورد توجه باشد.
این مسئول گفت: بهنظر میرسد که علوم پزشکی حوزه کشاورزی را رها کرده و خودش را محدود به درمان کرده در حالی که سرچشمه بیماریها باغات و زمینهاست زیرا کشاورزی هم هزینه بالایی دارد و هم از نظر سلامت مؤثر است.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل از مهر، آیت الله محمدی لائینی بیان کرد: ابزار، لوازم و تجهیزات کشاورزی به کشاورزان هم گران است و هم متأسفانه بسیار واسطهبازی و پارتیبازی است، در حالی که ابزار لازمه کشاورزی مدرن است، در اختیار گذاشتن کود و سم با قیمتی ارزانتر با نظارت بر قیمت خوب است.
1403/1/21