امید از آرزو و انتظار می آید، چیزی که صبح ها وادارت می کند بیدار شوی، آستین های همت را بالا بزنی و قدم های محکمی برداری، این روزها که خبرهای تلخی سریع تر و بیشتر مخابره میشود و چون پتکی سنگین بر امال و آرزوهای ما میزند، خبرهای خوب چون نسیمی روح بخش میتواند غبار ناامیدی را کنار بزند و حال خوب تزریق کند.
این روزها از هر طرف شبکه های بیگانه تلاش می کنند که چراغ امیدمان را خاموش کنند و خبرهای اقتصادی پرچمدار این اخبار هستند اختلاس ها، رانت ها ووو هر روز پر رنگ و پر رنگ تر می شود و جای خانه های محرومی که ساخته می شود، اتفاق پزشکی خوبی که رخ می دهد، اختراع شگفتی که صورت می گیرد همه و همه رو میگیرد و پیچکی می شود تا روحمان را تسخیر کند، اما رسانه ها چون بمبی میتوانند این جریان را متوقف کنند.
سیدمحمود حسینیپور، استاندار مازندران شامگاه در اولین رویداد رسانهای جام رسانه امید با اشاره به اینکه نخستین دغدغه دولت معیشت است، گفت: آمار نرخ رشد استان طی ده سال گذشته منفی بود که برای رسیدگی بر حوزه اقتصاد، ستاد عالی رشد اقتصادی با هفت کارگروه تشکیل شد.
وی با بیان نرخ چهار درصدی رشد اقتصادی تا پایان سال ۱۴۰۱ ، عنوان کرد: کارشناسان باور داشتند این اتفاق امکان پذیر نیست اما رخ داد و از منفی به ۴ درصد رسیدیم.
چرخ دنده های اقتصاد بچرخد
استاندار مازندران مهمترین هدفگذاری استان را چگونگی به حرکت درآوردن چرخ اقتصادی خواند و اظهار کرد: با توجه به اینکه ظرفیت بالاست و بستر فعالیتهای اقتصادی در استان فراهم است، با وسعت ۴۷۰ کیلومتر مرز دریایی و سه بندر فعال امیرآباد، فریدونکنار و نوشهر و سه فرودگاه فعال ساری، نوشهر و رامسر و همچنین؛ زیبایی های خاص این استان چون جنگل، دریا و ذخایر غنی معنوی و از همه مهم تر نیروی انسانی ماهر این استان است.
وی با تاکید بر اینکه بررسی موانع تولید در ستاد عالی رشد اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: همه دستگاهها موظف بر شناسایی موانع واحدهای تولیدی شهرکهای صنعتی استان شدند و پس از آن اقدامات لازم انجام شد.
حسینی پور رشد سرمایهگذاری را نیازمند دو عامل سرمایهگذاری و رشد بهرهوری خواند و افزود: در بخش اول با اجرای هفت محور برگزاری همایشهای فرصتهای سرمایهگذاری برنامهریزی لازم انجام شد تا برای استان هم سرمایهگذاری خارجی و هم داخلی داشته باشیم.
وی دیپلماسی فعال اقتصادی با کشورهای همسایه را دیگر سیاستهای راهبردی اقتصادی این استان برشمرد و خاطرنشان کرد: به منظور موثر بودن در نقش کریدور شمال به جنوب به یک دیپلماسی فعال با کشورهای همسایه نیازمند بودیم که در این زمینه هیئتهای مختلف فعالیت خود را شروع کردند.
استاندار مازندران به حضور بیش از ۱۴ کشور در استان مازندران در اجلاس اکو اشاره کرد و افزود: پیامهای خوبی از استان به کشورهای اکو ابلاغ شد و اتفاقات خوبی رقم خورد که یکی از آن قرارداد ۲۴۰ میلیون دلاری با روسیه بود که برای اولین بار در تاریخ استان مازندران رخ داد.
وی ادامه داد: در سفر به مسکو قراردادی را با فروشگاه بزرگ زنجیرهای داشته باشیم که ۱۲۰ میلیون نفر از این فروشگاهها خرید میکنند و محصولات مازندران چون مرکبات و برنج به سمت روسیه صادر و در این فروشگاهها به فروش می رسند، که سالهای آینده محدودیتی در بازار جهانی نخواهیم داشت.
وی با اشاره به فاینانس ۸۳ هزار میلیارد ریالی برای توسعه زیر ساختهای برق مازندران با کشور چین گفت:: این پروژه با چنین میزان سرمایهگذاری زیر ساختی استان اثرش را در رشد اقتصادی مازندران مشاهده میکنیم.
افزایش امیدبه زندگی در مازندران
فرهاد غلامی، رئیس علوم پزشکی مازندران در این رویداد گفت: یکهزار و ۱۰۰ خانه بهداشت، ۳۸۰ مرکز سلامت، ۲۶ بیمارستان، ۲۲ شبکه بهداشتی و درمان در مازندران وجود دارد، که از این تعداد مراکز درمانی و بهداشتی به ۳ میلیون جمعیت مازندرانی خدمات ارائه میدهد.
وی از ۲ هزار و ۴۰۰ نفر تحت پوشش علوم پزشکی این استان خبر داد و افزود: شاخص امید به زندگی بعد از انقلاب در مازندران به ۷۶ رسیده و میزان مرگ و میر در مادران باردار به ۲۶ هزار نفر کاهش یافته است.
غلامی با تاکید اینکه قبل از انقلاب این استان از وجود دانشگاه علوم پزشکی بهرهمند نبوده است، گفت: هماکنون این دانشگاه جزو ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار گرفته است، در این دانشگاه ۱۳۰ رشته با ۵۸۰ عضو هیأت علمی به ۸ هزار دانشجو در ۱۲ دانشکده علوم پزشکی و پرستاری خدمات آموزشی و علمی ارائه میدهد.
وی از افتتاح و بهرهبرداری بیمارستان رازی قائمشهر اشاره کرد و گفت: همچنین فاز یک بیمارستان ماهفروجک ساری در هفته دولت سال آینده افتتاح میشود.
انتخابات پرشور ایران قوی میسازد
سردار احمد برسلانی، جانشین فرمانده کربلای مازندران در این رویداد که به همت بسیج رسانه در ساری برگزار شد با بیان اينکه برای داشتن ایران قوی از مشارکت حداکثری در انتخابات ع نوان و اظهار کرد: این انتخابات پیشرو با توجه به نگاه دشمنان و تحریکات آنها بر ناامیدی نوجوانان و جوانان کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با بیان اینکه تکلیف اصحاب رسانه به عنوان ارسلان جنگ نرم بسیار سنگین است، افزود: در ایران دو نگاه غربی، انقلابی و جهادی وجود دارد که در نگاه غربی تمام توجه بر حرکات غرب است اما در نگاه انقلابی بر پیشرفت داخلی و توسعه کشور میباشد.
برسلانی با تاکید بر اینکه در نگاه ولایی سه بخش دفاعی، تولیدی و جهادی مورد توجه قرار گرفت، اظهار داشت: در بخش دفاعی با درایت مقام معظم رهبری به جایگاهی رسیدیم که با اقتدار در مقابل دشمنان میایستیم.
جانشین فرمانده کربلای مازندران با بیان اینکه در بخش تولیدی با وجود مدیریت اقتصاددانان کشور و تلاش آنها توانستیم به رشد و توسعه اقتصادی دست یابیم، گفت: با وجود مردم ولایی و جهادی، آنچه حق مردم کشور بوده به دلیل کوتاهیها و تفکر نابخردانه منفعتطلبان پس از مدتی از پیروزی انقلاب اسلامی تحقق نیافته که این موجب بیاعتمادی مردم به نظام شده است.
رسانه ایستاده در مقابل جنگ ترکیبی
جانشین فرمانده کربلای مازندران با بیان اینکه با توجه به قرار گرفتن دو جنگ ترکیبی و شناختی دشمنان نظام، تکلیف بخش رسانه بر انتشار حقایق است، افزود: دشمن به دنبال ناامیدی ادراک جوانان کشور است و رسانه مهمترین رسالتش بر انتشار حقیقت است.
وی از اقدامات بسیج سازندگی را محرومیتزدایی، عمران و خدمترسانی عنوان و بیان کرد: تاکنون در این عرصه گامهای بلندی برداشته شد و یکهزار و ۴۴۳ میلیارد تومان در بخش خدماترسانی به گروه هدف تسهیلات اختصاص یافت.
برسلانی با اشاره به اینکه از دیگر اقدامات بسیج سازندگی انجام ۷۵ هزار نفر آموزش، ایجاد بیش از ۴ هزار نفر اشتغالزایی، اعطای وام تسهیلات و جلوگیری از تصرفات در عرصههای منابع طبیعی بوده است، تصریح کرد: همچنین در راستای احیای واحدهای تولیدی ۲۹۸ واحد تولیدی راکد و نیمه فعال پس از بررسی مشکلاتشان در ستاد تسهیل موانع وارد چرخه تولید شدند.
رویدادی برای امید
عبدالمهدی حق شناس، رئیس بسیج رسانه مازندران در اولین رویداد رسانه ای جام امید گفت: بیش از صد خبرنگار در این رویداد که در سه محور جهاد تبیین، جهاد خدمت، جهاد امید شرکت کردند.
وی با تاکید سخنان رهبری در خصوص امیدآفرینی خاطرنشان کرد: در جام امید با ظرفیت رسانه، عملکرد مسئولان به گوش مردم خواهد رسید .
هم افزایی جای خالی رسانه ها
حق شناس هم افزایی بین رسانه ها را ضروری خواند و اظهار کرد: ارتباط بین مردم و مسئولین را کمتر دیدیم با این رویداد میتوانیم صحبت های مسئولین را به گوش مردم برسانیم و کمتر دیدیم در یک موضوعی رسانه ها مشترک کار کنند.
خبرنگار : سمانه قلی پور
1402/10/21