۶ هزار هکتار اراضی مستعد شهرستان آمل زیرکشت سبزی رفت/ تعرفه گاز برای واحدهای تولیدی بدون مجوز به صورت آزاد حساب می شود
معاون استاندار و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل گفت: شهرستان آمل با توجه به جایگاه ویژه ای که در تولیدات محصولات کشاورزی و دام و طیور دارد یک کلانشهر کشاورزی و در اصل نگین کشاورزی مازندران می باشد.
مهرداد فولاد اظهار داشت: از آنجائیکه مسئولیت تولید از مزرعه تا سفره مردم بر عهده جهاد کشاورزی است سعی و تلاش ما بر این است در راستای سیاستهای وزارت و سازمان متبوع در ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی و رشد تولید از نظر کمی و کیفی با در نظر گرفتن سلامت هموطنان و محیط زیست گام های موثری برداریم.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز، وی افزود: برنج به عنوان محصول استراتژی 19درصد سطح استان و 21درصد سطح تولید را داریم و رتبه اول در تولید با احتساب کشت مجدد و رتون و رتبه دوم در سطح را داریم.
معاون استاندار و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل تصریح کرد: سطح اراضی شالیزاری آمل 40 هزار و 220 هکتار با ضریب کشت 8/1می باشد که در مجموع 73 هزار و 685 هکتار زیر کشت رفته و در کشت اول 87 درصد ارقام محلی و 13 درصد ارقام پرمحصول می باشد.
فولاد گفت: کشت مجدد هم حدود 48 درصد سطح کشت دوم را دارد و رتون هم همینطور برداشت مجدد 52 درصد را دارد.
وی افزود: در راستای ارتقای سلامت محصول برنج با اجرای طرح ( icm مدیریت مبارزه تلفیقی آفات برنج)، با استفاده از روشهای غیرشیمیایی برای مدیریت آفات برنج با مشارکت کشاورزان انجام شد که نتایج بسیار مثبتی را به همراه داشت.
معاون استاندار و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل گفت: این طرح امسال توسط کشاورزان و با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی به مرحله اجرا درآمد و امیدواریم سال آینده سطح این طرح افزایش پیدا کند.
فولاد تصریح کرد: درسالجاری 9 میلیون لیتر سوخت در بخش برنج و یک میلیون و 296 هزار و 59 لیتر هم نفت سفید تامین شد و با توجه به اینکه شهرستان آمل با حدود 16 درصد سبزیکاری، رتبه اول تولید سبزی کشت پاییزه در استان را داراست؛ حدود 866 هزار لیتر سوخت بین کشاورزن توزیع شد.
وی بیان داشت: کودهای شیمیایی و نهاده های سوختی باید به موقع و به میزان کافی تهیه و توزیع شود که در این راستا حدود 88 هزار و 400 تن کود اوره، 1260 تن پتاس و 1900 تن فسفات توزیع شد اما در حال حاضر متاسفانه پتاس و فسفات وجود ندارد و با توجه به گرانی نیاز است کارگزاران در این بخش سرمایه در گردش نقدینگی داشته باشند و تزریق نقدینگی به صورت تسهیلات در کارگزاری بخش کود انجام شود.
معاون استاندار و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل از راکد بودن قیمت برنج خبر داد و گفت: قیمت برنج طی یکماه گذشته تا بحال راکد است و با نامه نگاری های بسیاری که شهریور سال گذشته خطاب به فرماندار، نماینده مردم آمل در مجلس و سازمان جهاد کشاورزی انجام شد متاسفانه راهگشایی صورت نگرفت و با توجه به هزینه های بالای تولید برنج نتوانسیم اقدام مثبتی برای کشاورزان انجام بدهیم.
فولاد خاطرنشان کرد: واردات بی رویه برنج از کشورهای هند و پاکستان بخاطر شرایط و بحران زمانه منجر به این تصمیم گیری عجولانه و باعث دپوی برنج تولیدی کشاورز در کارخانه های شالیکوبی و منازل شد.
وی تاکید کرد: صادرات برنج باید زمینه داشته باشد و با شرایط خاص بازاریابی مشخص شدن کشور هدف انجام شود .
معاون استاندار و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل برای رسیدن به پایداری در بخش تولید برنج باید ارقام پرمحصول و کیفی را ارائه بدهیم که در این خصوص نمونه ها وجود دارند و فقط باید ترویج شود تا بتوانیم با پیگیری های صورت گرفته شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
فولاد مرمت و لایروبی آببندان را از عوامل موثر در کاهش هزینه تولید و آب و تسهیل در عملیات زراعی و کاهش هزینه ها دانست .
وی اظهار داشت: پنج مورد آببندان در حال ترمیم داریم که مورد اول در روستای کمانگرکلا با دو قطعه در سطح 15 هکتار می باشد که یک قطعه آن حدود 92درصد و قسمت دیگر آن حدود 28 درصد پیشرفت دارد و سطوح تحت پوشش آن 160 هکتار و با اعتبار 7/2 دهم میلیارد تومان می باشد و این از 210 هزار متر مکعب به 345 هزار متر مکعب افزایش ظرفیت خواهیم داشت. همچنین روستای وسطی کلا در سطح 17 هکتار با اعتبار 3/1 دهم میلیارد تومان انجام خواهد شد، روستای رفیع آباد و خشکرود هم با اعتبار سه میلیارد تومان و از 80هزار متر مکعب به 200 هزار متر مکعب خواهد رسید و افزایش هر کدام در روستا 8 هکتار می باشد که افزایش ظرفیت از 120هزار متر مکعب تا 240 هزار متر مکعب
معاون استاندار و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل گفت: اجرای شن ریزی جاده بین مزارع جهت تسهیل در دسترسی به مزارع است که حدود نیم کیلومتر و با اعتبار سه هزار و 500 میلیون ریال در حال انجام است و در بخش زراعت برنج آب بندانها 24 باب است و با ظرفیت حدود 6 میلیون تن که تا سال 1400 حدود 54 هکتار انجام شده بود اما در سالجاری پنج باب آببندان در سطح 48 هکتار لایروبی خواهد شد.
فولاد از جذب 16 میلیاردی در بخش مکانیزاسیون خبر داد و گفت: در بخش مکانیزاسیون جهت تسهیل در کار و کاهش هزینه ها سال گذشته حدود 16 میلیارد جذب داشتیم و امسال متاسفانه سامانه بسته بود و با توجه به همکاری نزدیک با بانک ها تا الان تونستیم از 10 میلیارد تخصیصی قریب به بیش از 4 میلیارد جذب شود که شامل 32 درصد کمباین و 8 دستگاه نشاکار می باشد.
وی بیان داشت: در اعتبار پروژه های عمرانی تملک و دارایی با توجه به عملکرد سال گذشته در خصوص جذب اعتبار پروژه های عمرانی و تملک و دارایی امسال 72 درصد افزایش داشتیم و این رقم از 7 میلیارد به 12 میلیارد رسید که شامل لاینینک، شن ریزی و برق رسانی و انتقال آب زراعی است و تا حصول نتیجه پیگیریم.
معاون استاندار و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل گفت: کلزای دانه های روغنی از محصولات استراتِژی است که تاکنون حدود 230 هکتار کشت شده و با 175 بهره بردار و با پیش بینی بیش از 400 تن تولید می باشد.
فولاد با اشاره به کشت انواع سبزیجات برگی و غدهای در بیش از پنج هزار و 481هکتار اراضی زراعی شهرستان آمل تاکنون، گفت: امسال ۶ هزار هکتار اراضی مستعد این شهرستان زیرکشت این محصولات رفت و در بخش سبزی و سیفی ما سالانه حدود 16 درصد سطح استان را دارا هستیم.
وی تصریح کرد: کشت علوفه در چهار هزار و پانصد هکتار از اراضی کشاورزی انجام شده که حدود 12 درصد سطح استان را شامل می شود و نیاز است به محصولات استراتژیک مثل علوفه بعد از کشت برنج توجه ویژه شود چرا که شهرستان آمل قریب به 600 هزار واحد راس دام دارد اما تولید ما حدود 190 هزار تن است که 40درصد آن نیاز است تا دام را ازشهرستان دیگر وارد کنیم تا مورد مصرف دام قرار نگیرد.
معاون استاندار و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل تصریح کرد: در بخش باغبانی مرکبات 2720 هکتار با تولید 65 هزار تن می باشد و پرتقال هم 2290 هکتار با تولید 54 هزار و 300 تن که بیش از 70 درصد آن تاکنون برداشت شده و متاسفانه قیمت سردرختی ها پایین است و در حال حاضرحدود چهار تا پنج هزار تومان می باشد و در این قسمت ده درصد ضایعات است و در انبارها پوسیده می شود و تا شب عید معمولا پنج درصد صادرات غیر مستقیم داریم و 45 درصد داخل استان و شهرستان و 35 درصد خارج از استان می باشد.
فولاد نارنگی هم در بیش از 408 هکتار با تولید ده هزارتن داریم و بیش از 90 درصد آن برداشت شده است و قمت سردرختی آن حدود پنج هزار تومان است و ارقام مختلف فرق می کند
معاون استاندار و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با بیان اینکه سطح باغات کیوی شهرستان آمل 300 هکتار است، اظهار کرد: شهرستان آمل با متوسط عملکرد 26.5 تن در هکتار، 8 هزار تن کیوی در باغات تحت پوشش این شهرستان تولید شد و قیمت سردرختی آن از 12 تا 20 هزار تومان است و با توجه به بازار پسندی این محصول قیمتها متفاوت است و حدود 20 درصد صادرات و 20 درصد هم ذخیره خواهیم داشت.
فولاد در پایان گفت: شهرستان آمل با تولید سالانه 63 میلیون اصله گل و گیاه جایگاه ویژه ای در مازندران دارد اما متاسفانه در بخش سوخت رسانی مشکلاتی را دارد و تعرفه ها برای واحدهای تولیدی بدون مجوز به صورت آزاد حساب می شود و بار سنگینی را هم به دوش تولید کننده گذاشته است.
1402/9/30