معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، گفت: بی تفاوتی برخی مدیران واحدهای معدنی در رعایت الزامهای زیست محیطی باعث شده تا به طور میانگین هر هفته دو تا سه واحد معدنی درمسیرجاده هراز توقف فعالیت یا پلمب شود.
علیاکبر یداللهی افزود: عدم رعایت موازین و ملاحظات زیست محیطی از جمله نداشتن پوشش حفاظتی برای پخش نشدن گرد وخاک ناشی از برداشت، ماه پیش برای گردوغبار و پخش شدن آن درمسیرجاده، هدایت گل ولای ناشی از نداشتن حوضچه های استاندارد که باعث ورود پساب به داخل رودخانه میشود، مهمترین دلایل توقف فعالیت و پملب واحدها در هر هفته میشود.
وی با تاکید براینکه سنگ شکن ها ذاتاً آلوده کننده رودخانهها و باعث تغییر و گل آلود شدن شفافیت آب رودخانه میشود، تصریح کرد: متاسفانه در سالهای اخیر آلودگی رودخانه هراز و تغییررنگ آن ناشی از فعالیتهای غیراستاندارد واحدهای بهره برداری معدنی در مسیرجاده هراز از کیلومتر یک تا حدود کیلومتر ۶۰ جاده هراز به سمت تهران شده است.
یداللهی افزود: استفاده از مه پاش هم از دیگرالزاماتی بوده که واحدهای معدنی باید برای پخش نشدن غبار داشته باشند تا محیط پیرامونی واحد معدنی آلوده به گرد وغبار نشود.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل از ایسنا وی یادآورشد، توقف هرهفته دو تا سه واحد معدنی درجاده هراز به علت رعایت نکردن موازین زیست محیطی، ناشی از حضور و بازید دورهای کارشناسان محیط زیست در این واحدها است.
بیش از ۳۰ واحد معدن تولید شن و ماسه از کوههای اطراف آمل در جاده هراز فعال است که این واحدها بیش از ۶۰ درصد تولید ماسه و مصالح ساختمانی و طرح های عمرانی مازندران را تامین می کنند.
1402/9/5