مدیرعامل مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران مستقر در آمل:
چهارمین سال معاملات برنج طارم مازندران در بورس کالای ایران آغاز شد/ راه اندازی بورس کالای کشاورزی موجب شفافیت قیمت برای کشاورزان و سبب حذف واسطه ها می شود
مدیرعامل مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران مستقر در آمل، گفت: با توجه به اهمیت حوزه امنیت غذایی و برنج به عنوان دومین محصول استراتژیک، حضور آن در بورس کالای کشور، احساس شد و با کمک کارشناسان خصوصا مدیر بازارهای مالی بورس کالای ایران در چهار سال گذشته توانستیم بورس کالای کشاورزی را راه اندازی کنیم به گونه ای که کشاورزان مستقیما برنج خودشان را به بورس کالا عرضه کنند و از آن طریق محصول خودشان را به سراسر کشور بفروشند.
به گزارش صبح آمل نیوز، دکتر سید اسماعیل یزدان پناه در حاشیه چهارمین سال عرضه برنج طارم مازندران در بورس کالای ایران که با حضور مدیران ارشد سازمان بورس کالا در محل سالن معاملاتی مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل به صورت رسمی شروع شد، با اشاره به اهمیت راه اندازی بورس کالای کشاورزی، اظهار داشت: راه اندازی بورس کالای کشاورزی موجب شفافیت قیمت برای تولید کننده و کشاورزان و سبب حذف واسطه ها می شود.
وی افزود: با بورسی شدن برنج مازندران، هر کشاورز برنجکار، با گرفتن کد بورسی می تواند محصولش را طبق استاندارد های تعریف شده برای عرضه وارد این مرکز کند.
مدیرعامل مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران مستقر در آمل ادامه داد: وقتی کشاورز برنجش را برای عرضه در بازار بورس وارد این مرکز می کند ، کیفیت بالا و ممتاز برنج با معیار موسسه استاندارد بویژه درصد شکستگی و نبود سفیدک های برنج توسط کارشناسان خبره پایانه مورد بررسی قرار می گیرد و برنج نیز با قیمت تعیین شده از سوی کشاورز وارد معاملات بورس می شود.
وی با تاکید براینکه کشاورز تولید کننده برنج میتواند محصول تولیدی خود را در کل کشور و با شفافیت قیمت برای مصرف کننده عرضه و به فروش برساند، افزود: بورس یکی از ابزارها و بازوان مهم و قوی در حوزه تجارت و رونق است و به زنجیره ارزش تولید برنج کمک می کند و سبب پایداری تولید می شود و دیگر سر کشاورزان برنجکار کلاه نمیرود و در واقع دست دلالان و واسطهها در قیمت گذاری برنج کاملا کوتاه شده است.
مدیرعامل مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران مستقر در آمل، خاطرنشان کرد: یکی از موارد مهم برای عرضه برنج در بورس، خرید و فروش نقدی است و همین روش سبب شده تا دیگر شالیکاران دغدغه فروش محصول با دریافت چک و تبعات آن را نداشته باشند.
یزدان پناه با اشاره به تضمین برنج در پایانه، گفت: مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران کیفیت برنج مازندران را هنگام عرضه در بورس تضمین میکند و ضمانت کننده تحویل محصول به خریدار با کیفیت خریداری شده است و علاوه بر کشاورزان برنجکار، هر شهروند ایرانی میتواند به خرید و فروش برنج به عنوان یک کالای بورسی ورود کند و سود مورد نظر خود را ببرد.
وی اظهار داشت: کشاورز پس از عرضه محصولش در بازار بورس، برنجش را به مرکز تجارت تحویل میدهد، مرکز نیز گواهی سپرده کالایی برایش صادر میکند که نوعی اوراق بهادار معتبر محسوب میشود و کشاورز هم میتواند با ارائه این گواهی به مرکز، محصولش را دوباره تحویل بگیرد و هم میتواند از گواهی سپرده کالایی برای دریافت تسهیلات بانکی استفاده کند و یا آن را به دیگران واگذار نماید.
مدیرعامل مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران تصریح کرد: مشتریهای برنج طارم مازندران نیز میتوانند حداقل یک کیلوگرم آن را در تابلوی بورس خریداری کنند و آنوقت باید ۱۶ درصد قیمت روز معاملات را پرداخت کنند که این پول صرف بوجاری کردن، سورت و بسته بندی برنجها میشود. البته کشاورزان و سهام داران این بازار وقتی میتوانند محصولشان را از انبار پایانه ترخیص کنند که حداقل ۱۰۰ کیلوگرمش را فروخته باشند. برنجها هم بعد از بسته بندی به هر آدرسی که مشتری سفارش داده باشد، ارسال میشود.
یزدان پناه درعین حال از صدا و سیما و رسانهها برای حمایت و اطمینان خاطر به کشاورزان برای عرضه بدون دغدغه برنج در بورس خواستار همراهی و فرهنگسازی در این بخش برای حذف واسطهها شد.
وی ساماندهی بازار فروش و عرضه برنج ، برند سازی و اطمینان خاطر برای مصرف کننده جهت خرید برنج سالم و بدون ناخالصی و نیز جلوگیری از واردات برنج و ظرفیت برای صادرات این محصول را از دیگر مزیت های بورسی شدن برنج مازندران برشمرد.
1402/8/11