مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد در آیین توسعه کشت مکانیزاسیون برنج گفت: در سال زارعی جاری 80 درصد از اراضی شالیزاری این شهرستان معادل 14 هزار هکتار از 17 هزار و 545 هکتار به صورت مکانیزه کشت میشوند.
محمد هادیزاده اظهار داشت: آیین کشت مکانیزه برنج شهرستان محمودآباد با حضور رئیس اداره فناوری مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی مازندران ، مدیر، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه، کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی، روسای ادارات و جمعی از کشاورزان پیشرو شهرستان محمودآباد در روستای بولیده از توابع بخش مرکزی این شهرستان در سطح 3 هکتار برگزار شد.
وی با بیان اینکه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی بسیار ضروری است، افزود: باید کشاورزی را از حالت سنتی به مکانیزه تبدیل کنیم و با بهره گیری از روشهای علمی میتوانیم برای پیشرفت کشاورزی و کاهش هزینهها و مصرف بهینه آب گامهای مؤثری برداریم.
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با اشاره به اینکه از مهمترین مزایای کشت مکانیزه کاهش هزینه تولید و افزایش محصولات در واحد سطح است، گفت: در سال زارعی جاری 80 درصد از اراضی شالیزاری این شهرستان معادل 14 هزار هکتار از 17 هزار و 545 هکتار به صورت مکانیزه کشت میشوند.
به گزارش صبح آمل نیوز و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی محموداباد، هادی زاده اظهار داشت: هم اکنون در بخش مکانیزاسیون کشاورزی، سه واحد بانک نشا و 752 دستگاه نشاکار 4 و 6 ردیفه در این شهرستان در حال فعالیت است.
در ادامه رئیس اداره فناوری مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: مکانیزاسیون فقط خرید یا استفاده از ماشینآلات نیست. برای مکانیزاسیون باید به پیشنیازهایی دسترسی داشت که فقط یکی از آنها تسطیح و همسطح سازی زمینهاست که استفاده از ماشینهای نشاکار یا برداشت مکانیزه امکانپذیر باشد.
بهمن نادری مزایای مکانیزه شدن کشت را فقط کاهش وحذف هزینه دستمزد کارگران نمیداند و میگوید: مکانیزه شدن به خصوص در بخش کشت، تاثیر در تمامی مراحل کشاورزی و کاهش هزینهها دارد. با توجه به اینکه کشت به شکل و شیوه اصولی و صحیح انجام شده، نگهداری، برداشتن علف هرز (وجین) محصول، کاهش میزان آب مصرفی و دفعات آبیاری و…. بسیار کمهزینهتر از کشت سنتی است.
1402/1/26