معاون غذا و داروی علوم پزشکی مازندران:
کمبود اقلام دارویی در مازندران مقطعی است
معاون غذا و داروی علوم پزشکی مازندران درباره وضعیت دارویی در استان و مصارف آن گفت: طی ماههای گذشته مازندران نیز همانند سایر مناطق درگیر کمبودهای دارویی بوده و میزان کمبودهایی دارویی از ۲۷۰ قلم در ماههای قبل به ۱۷۰ قلم رسیده است.
به گزارش صبح آمل و به نقل از مهر، ابراهیم صالحی فر با تاکید بر اینکه کمبود اقلام دارویی در استان مقطعی است؛ اظهار داشت: کمبود به معنای آن نیست که دارو واقعاً وجود نداشته باشد ضمن آنکه پیگیریهای لازم توسط معاونت غذا و دارو در حال بررسی است و کمبودهای موجود کشوری است.
وی با اظهار اینکه در حال حاضر وضعیت تأمین سرم و آنتی بیوتیک ها بهتر شده است، افزود: در زمینه سرم به ثبات نسبی رسیدیم هرچند نباید تجویز بی رویه آن را نادیده بگیریم و در زمینه آنتی بیوتیک ها، کپسول و قرص وضعیت تأمین بهتر شده است.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی مازندران درباره نظارتها بر شرکتهای پخش دارویی در استان تصریح کرد: طبق برنامه تعیین شده هر دو هفته یک بار شرکتهای استانی بازرسی و نظارت میشوند و هرچند نمیتوان کمبودهای دارویی را به تخلفات شرکتها و داروخانهها نسبت داد زیرا بسیاری از کمبودها مسئله کشوری است.
صالحی فر درباره داروهای بیماران مختلف از جمله آنفلوانزا یادآور شد: بیش از ۸۰ درصد مراجعه مردم برای دریافت داروها و انتی بیوتیک ها در داروها خودسرانه و بدون نسخه است در حالی تجویز و مصرف منطقی دارو اهمیت زیادی دارد.
وی ادامه داد: در زمینه تأمین دارو مشکل حادی که بخواهد در فرایند درمان خللی ایجاد کند، کمبودی وجود ندارد و چالشی در زمینه بیماریهای رایج در استان نداریم.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی مازندران درباره تفاوت نسخههای الکترونیک و کاغذی با اشاره به افزایش قیمت داروها با اجرای طرح دارویار و حذف ارز ترجیهی از آن اظهار داشت: با اجرای این طرح قیمت دارو در کشور واقعیتر شده است.
صالحی فر یادآور شد: واقعیت آنکه دارو در کشور به نسبت دیگر کشورها ارزان است هرچند با اجرای طرح دارویار قیمت برخی اقلام دارویی سه تا چهار برابر افزایش یافته و منطقیتر شده است ولی در طرح دارویار مقرر شد پرداختی از جیب بیمار در صورت ارائه نسخه نباید افزایش پیدا کند و افزایش قیمتها شامل داروهای عرضه شده بدون نسخه خواهد بود.
وی با اشاره به مزایای نسخه الکترونیک از جمله دستورات پزشکی آن اظهار داشت: اشتباهات رایج نسخههای کاغذی در نسخه الکترونیک وجود ندارد واشتباهات تقریباً به صفر نزدیک شده است.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی مازندران با اظهار اینکه بیش از ۹۵ درصد مراجعان دارای نسخه الکترونیکی هستند، اجرای طرح را تحولی در بستر نسخه نویسی و حذف دفترچههای کاغذی بیان کرد و گفت: همچنین تداخل دارویی در طرح نسخه الکترونیک هشدار داده میشود.
صالحی فر با بیان اینکه هزار قلم دارو در سیستم تی تک قابلیت پیگیری است، افزود: میتوان مشخص کرد کدام شرکت دارویی چه میزان دارو و به کدام داروخانهها عرضه کرده است و عارضههای دارویی را میتواند رهگیری کرد.
1401/10/27