Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/kelbgbhs/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/kelbgbhs/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/kelbgbhs/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/kelbgbhs/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/kelbgbhs/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

به زودی اطلس مناسب ‌سازی شهر با کمک کمپین حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت استان مازندران در آمل به نگارش خواهد آمد

شهردار آمل خبر داد:
به زودی اطلس مناسب ‌سازی شهر با کمک کمپین حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت استان مازندران در آمل به نگارش خواهد آمد/ معلولین توانمند و فعال اجتماعی مستحق نگاه ویژه هستند/ شهرداری خود را موظف می داند تا با فراهم ساختن بعضی از زیرساختها شرایط را برای تردد و بهره مندی از امکانات اولیه معابر مهیا سازد
اولین نشست صمیمانه و همفکری در خصوص هم اندیشی و ارائه راهکارهای مناسب جهت مطالبات به حق معلولین از مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی هم‌اندیشی فعالان جامعه معلولان با شهردار و اعضای شورای شهر آمل برگزار شد، در این نشست نمایندگانی از جامعه معلولان جسمی حرکتی، ضایعه نخاعی، نماینده کمین معلولین و رئیس انجمن معلولین ضایعه نخاعی و مشاور مدیرکل بهزیستی استان مازندران دغدغه‌ها و پیشنهادات خود را در راستای بهبود وضعیت شهر برای حضور معلولان و ایجاد فرصت‌های برابر برای آنها را بدون‌واسطه و به ‌صورت چهره به چهره با مسئولان شهری آمل در میان گذاشتند.
ثریا کمالی عضو شورای شهر آمل در این نشست گفت: از ماه ها قبل و طی نشست با نمایندگان بهزیستی و فرمانداری مقرر شد خیابان پایلوت و فضایی مناسب سازی شده برای تردد معلولین احداث و یکدستگاه خودروی ون مناسب سازی خریداری که استارت بخشی از این برنامه ها در سال 1401 زده خواهد شد و در واقع شهر به آن سمت می رود تا خواسته ها و مطالبات به حق معلولان عزیز در آمل اجرایی تا فضای شهر برای همه شهروندان با همه توانمنمدیها قابل دسترسی شود.
نماینده کمین معلولین ضمن ابراز خرسندی گفت: فرصت حضور جامعه معلولان با دعوت در جلسه رسمی شورای اسلامی شهر نشانه اهمیت توجه به اجرای عدالت در اجرای طرح های عمرانی و خدماتی شهری و نتیجه حکومت مردم بر مردم است که انقلاب اسلامی به دنبال آن بوده تا معلولان به عنوان بخشی از این جامعه بتوانند با تصمم ساز ترین عضو شهر دیدار داشته باشد و از این تعامل به سمت سازندگی استفاده کند.
احمد اسماعیلی تصریح کرد: معلولان جسمی و حرکتی بازیگران ماهر خدواند در کره زمین هستند که یکسری تفاوت ظاهری با افراد عادی دارند و قادرند در کنار دیگر افراد جامعه زندگی کنند اما همچنان معلولان از وسایل عمومی و مناسب سازی شده در ناوگان حمل و نقل عمومی شهرهای استان محروم هستند و علاوه بر آن پارک مخصوص، اماکن عمومی و تفریحی و ورزشی ندارند و حتی خیلی از ادارات و بانک‌ها مناسب سازی نشده‌اند و اگر هم اقدامی صورت گرفته استاندارد نیست.
وی افزود: شهرهای امروز با توجه با عدم مناسب سازی مبلمان شهری محدودیت را به معلولین هدیه دادند و باعث خانه نشینی و انزوای آنها شدند.
نماینده کمین معلولین به کتابچه قانون اشاره کرد و گفت: ۵۰ ماده تبصره قانونی و مقررات که از سوی کنوانسیون بین المللی معلولان توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است وجود دارد و خواسته این جامعه فقط اجرای همین مقررات قانونی است و در حالی این قوانین و مقررات مورد تاکید قانونگذاران است که همچنان شهرهای استان حتی یک وسیله عمومی و مناسب سازی شده در ناوگان حمل و نقل عمومی شهر محروم هستند و علاوه بر آن پارک مخصوص، اماکن عمومی و تفریحی و ورزشی ندارند و خیلی از ادارات و بانک‌ها مناسب سازی نشده‌اند و اگر هم اقدامی صورت گرفته استاندارد نیست.
اسماعیلی بی توجهی و جابه جایی مسئولان را در عملیاتی کردن مصوبات قانونی از دلایل تشدید شدن مشکلات این قشر دانست و بیان کرد: ۶۳هزار نفر از جمعیت مازندران طبق آمار رسمی بهزیستی مازندران دچار معلولیت هستند اما به چالش و مشکلات آنان توجه نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: مناسب‌سازی معابر، خیابان‌ها و سازمان‌ها از مهم‌ترین دغدغه‌های معلولان است که به اندازه کافی و مناسب انجام نشده و باعث شده تا یک معلول از زندگی عادی در این شهرها محروم شوند.
نماینده کمین معلولین از تامین اعتبار برای برخی از شهرها با هدف موضوع تبیین قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و پیشنهاد لحاظ نمودن موضوعات افراد دارای معلولیت در برنامه و بودجه شهرداری آمل در سال ١۴٠١خبر داد و گفت: خوشبختانه امسال مبلغ 30 میلیارد تومان بودجه سال 1401 در شهرداری های استان مازندران به خرید خودروهای ون مناسب سازی شده اختصاص داده شده است و مطابق برآوردهای بعمل آمده از جمعیت معلولین در شهرستان آمل به ده دستگاه خودروی ون نیاز است اما با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و بودجه شهرداری ها دو دستگاه ون در برنامه سال جاری برای خریداری قرار داده شد و ما بقی در برنامه پنج ساله تامین بودجه شود.
اسماعیلی به موارد مطرح شده در شورای اسلامی آمل اشاره کرد و گفت: 8 مورد از موارد تاسیس دفتر اجرایی فصل دوم قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در شهرداری آمل با استفاده از پرسنل دارای معلولیت شهرداری و همکاری بهزیستی و انجمن ها، تعیین مشاور توسط رئیس محترم شورای اسلامی و شهردار محترم با صدور حکم، نگارش اطلس مناسب‌سازی شهر با کمک کمپین حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت استان مازندران، تاسیس بازارچه ویژه زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست و اختصاص مکانهای فروش برای افراد دارای معلولیت با قید که در نامه اولیه درج شده است، لحاظ نمودن دو دستگاه ون مناسب سازی شده در برنامه و بودجه سال ۱۴۰۱، اختصاص بودجه عمرانی جهت تعمیر و مرمت خیابان‌های بر اساس نظر سازمان در برنامه و بودجه سال ١۴٠١، درخواست ساختمان بابت ایجاد توانبخشی و مشخص نمودن خیابان پایلوت با پیشنهاد چند مکان با تراکم افراد دارای معلولیت توسط بهزیستی شهرستان و نظر کمپین، انجمن ها و مساعدت ویژه شهردار محترم مورد تفاهم قرار گرفت.
رئیس انجمن ضایعات نخاعی مازندران نیز در این نشست تصریح کرد: امروز تجهیزات و امکانات پشرفته برای مناساب سازی و دسترسی جامعه معلولان در کشور وجود دارد و حتی قانون گذار در تهیه و تدوین بودجه به این قشر توجه کرده فقط کافی است مسئولان به باور اهمیت حضور معلولان برسند.
دکتر بنیامین محسنی ضمن قدر دانی از اعضای شورای اسلامی شهر آمل تاکید کرد: قوانین و مقررات در حمایت از جامعه معلولان وجود دارد و شما به عنوان منتخبان مردم و ناظر بر اجرای طرح های شهرداری باید بر عملیاتی شدن این طرح ها پافشاری کنید.
شهردار آمل هم در این نشست گفت: توان ذهنی معلولین جسمی چند برابر افراد عادی است که این مهم واقعا حال هر کسی را خوب می کند.
علی داودی اظهار داشت: در حوزه شهرداری و شورا دغدغه معلولین وجود دارد و با توجه به اینکه بودجه 1401 شهرداری بسته شده اما حتما قول پیگیری آن را می دهم که انشاءالله این اتفاق بیفتد.
وی از مناسب سازی محلات کم برخوردار(جاده نور، طالقانی، طالب آملی) برای تردد و پیاده روی افراد معلول خبر داد و گفت: تمام تلاش ما مناسب سازی محلات کم برخورداری است که معلولینش بخاطر مشکلات عدیده مبلمان شهری نمی توانند از حداقل حقوق شهروندی استفاده نمایند بنابراین شهرداری خود را موظف می داند تا با فراهم ساختن بعضی از زیرساختها شرایط را برای تردد و بهره مندی از امکانات اولیه معابر مهیا سازد.
شهردار آمل با بیان اینکه معلولین توانمند و فعال اجتماعی مستحق نگاه ویژه هستند متعهد شد دفتر اجرایی فصل دوم قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در شهرداری آمل با استفاده از پرسنل دارای معلولیت شهرداری و همکاری بهزیستی و انجمن ها را هر چه زودتر احداث شود.
داودی موافقت خود را با تاسیس بازارچه ویژه زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست و اختصاص مکانهای فروش برای افراد دارای معلولیت با قید اعلام نمود و گفت: این خواسته خود ما هم هست و اعتقاد بنده بر این است که معلولین خواسته زیادی را ندارند و باید به حقوق آنها احترام گذاشت.
وی تاکید کرد: امیدواریم سال 1401 حداقل ها برای معلولین اتفاق بیفتد و آنها حداقل به بخشی از حقوق خود برسند.
خبرنگار صبح آمل نیز در ادامه از دغدغه های خود به عنوان یک معلول توانمند گفت: اگر معلولی شغل داشته باشد، دیگر معلول نیست و می‌تواند زندگی مستقل داشته، تشکیل خانواده دهد و مثل دیگر افراد فعال در جامعه به زیست خود به‌عنوان یک شهروند ادامه دهد. حمایت از معلول و اشتغال این قشر، موضوعی است که در قانون‌اساسی دیده شده اما در اجرا می‌لنگد و نه ضمانت اجرایی درستی دارد و نه نظارت دقیقی برای عملیاتی شدن آن نیست.
ربابه محمدزاده با بیان اینکه مناسب‌سازی معابر و فضاهای شهر امروز برای ما و فردا برای شماست، تصریح کرد: افراد سالم هیچ‌گاه نمی‌توانند ضمانت دهند که در آینده معلول نمی‌شوند بنابراین باید به سوی مناسب‌سازی افکار و اندیشه‌ها برویم.
وی با بیان اینکه معلولان درد مشترک و نیازهای مشترکی دارند که با نیازهای افراد سالم نیز هم‌پوشانی دارد، گفت: اولین خواسته معلولان این است که حق شهروندی آنها در تمام مصوبات، برنامه‌ها و بودجه‌ها دیده شود.
این فعال اجتماعی با تاکید بر اینکه حق شهروندی معلولان در تمام مصوبات، برنامه‌ها و بودجه‌ها دیده شود؛ خاطرنشان کرد: مناسب‌سازی اماکن و فضاهای شهری باید در مرحله بهره‌برداری و پس از آن نیز پیگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه قانون هست، بودجه و ضمانت نیست؛ خاطرنشان کرد: متاسفانه حال معلولان در شرایط فعلی اصلا خوب نیست و هر مسئول دغدغه‌مندی باید از جایگاه خود برای حمایت هرچه بیشتر از این قشر یاری‌رسان باشد.
محمدزاده مناسب‌سازی فضاهای شهری را اقدامی مؤثر و لازم دانست و افزود: در سالهای اخیر بویژه چند سال گذشته شاهد ارتقای سطح آگاهی عمومی و همچنین آگاهی جامعه ایران هدف درباره حقوق معلولان هستیم، بنابراین نقش، جایگاه و تاثیرگذاری سازمان‌های مردم‌نهاد پررنگ‌تر و بیشتر شده است.
وی به عدم مناسب سازی پارکها به عنوان موانع جدی اشاره کرد و ادامه داد: هم اکنون بیشتر مبلمان شهری خصوصا پارکها برای معلولان مناسب سازی شده نیست و موانعی جدی بر سر راه دارد. با این حال، جای بسی امیدواری است که شهرداری حداقل اهتمام نسبی در حوزه معلولیت کار می‌کند به همین خاطر، حذف موانع از مطالبات جدی است که وزارت کشور، استانداری و شهرداری‌ها بر آن تاکید جدی دارند و مورد پذیرش نیز واقع شده است. به همین خاطر، از شهردار محترم آمل تقاضا داریم تعامل بین ارگانی را گسترش داده و از ایجاد موانع بیشتر بر سر راه معلولین پیشگیری کند.
وی افزود: مسائل مربوط به صدور پروانه ساخت، مناسب سازی معابر و اماکن یک طرف مسئله است و مسئله مهم تر مناسب سازی حمل و نقل شهری است و با توجه به پیگیری های انجام شده، مشخص شد بیش از ۹۰ درصد جداره شهر مناسب معلولان نیست و باید تمامی این مسائل با مدیریت و همراهی شهردار و اعضای شورای شهر حل شود.
خبرنگار صبح آمل با اشاره به این نکته مهم که همه ما معلولان دردی مشترک داریم و نیازهایمان هم مشابه هم است؛ گفت: همه ما توقع داریم که حقوق شهروندی ما از سوی شهرداری پذیرفته شود و از این لحاظ، در تمامی مصوبات، اعتبارات و به طور کلی هر جا که خدماتی ارائه می‌شود، سهم ما نیز منظور شود. از این نظر، درخواست داریم تا در هر پروژه عمرانی، از مطالعه تا احداث، موارد مربوط به دسترسی کاربری و بهره‌وری لحاظ شود.
محمدزاده ادامه داد: بسیاری از مطالبات این جلسه از جنس حمایت است و با یک نامه و تاکید مستمر به مدیران و حضور در جلسات، به مقصود می‌رسد اما واقعیت امر این است که ما، مورد غفلت قرارگرفته ایم؛ چون من با تجربه شرایط خبرنگاری همراه با معلولیت طی ۱6 سال گذشته در جلسات معلولین و مسئولین شرکت داشته و تمامی این مسائل و مصائب را از نزدیک درک کرده‌ام.

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :