رییس دادگستری آمل طلاق را یک آسیب بسیار جدی و مهم عنوان کرد و گفت: طلاق بر اثر عوامل مختلفی چون نداشتن شناخت، تفاوت فرهنگی، اعتیاد، نبود تفاهم، دخالت خانواده ها، مشكل های اقتصادی و … به وقوع می پیوندد که متاسفانه امروز مورد غفلت واقع شده است و می تواند پیامدهای منفی را در اجتماع به دنبال داشته باشد و بهترین راه برای پیشگیری از تبعات این عوامل استفاده از مشاوره قبل ازدواج میباشد.
به گزارش صبح آمل، امرالله حضرتی ضمن تاسف از اعلام روند صعودی آمار طلاق اظهار داشت: بیشترین پروندههای تشکیل شده در شعبههای دادگاه خانواده دادگستری آمل پروندههای جدید و مربوط به نفقه، مهریه، استرداد جهیزیه، طلاق و تمکین می باشد و متاسفانه روند صعودی و افزایش تعداد پروندههای از این دست، زنگ خطر و هشدار جدی برای همه خانوادهها در شرایط حساس اقتصادی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: امروزه زندگی خانوادهها از سبک اسلامی خارج شده و بحث آموزههای دینی به شدت و به ویژه در بین جوانان ضعیف شده که بیشتر نابسامانیهای اجتماعی ریشه در فقر فرهنگی دارد.
رییس دادگستری آمل تصریح کرد: بیشتر خانواده ها درگیر طلاقند و این آمار بعد از شرایط کرونایی افزایش یافت که بر این اساس هر دو ازدواج منجر به یک طلاق می گردد و متاسفانه پیامدهای ناشی از بیماری کرونا در بخش بنیانهای خانواده نیز رسوخ کرده و این نشان میدهد که در امر برقراری روابط عاطفی میان اعضای خانواده در زیر یک سقف، مشکل و چالش بزرگی داریم که باید ریشهای به آن رسیدگی شود.
حضرتی از آموزش مهارت های زندگی به عنوان یكی از مهم ترین روش های پیشگیری و كاهش طلاق نام برد و گفت: مهارت های زندگی، مهارت های شخصی و اجتماعی است كه كودكان و نوجوانان باید آنان را یاد بگیرند تا بتوانند درباره خود، افراد دیگر و اجتماع به صورت موثر، شایسته و مطمئن عمل كنند.
وی علت بعدی افزایش طلاق را افزایش اعتیاد دانست و گفت: اعتیاد به عنوان یکی از عوامل طلاق، سبب از هم پاشیدن خانوادهها میشود و هزینه ترک نیز برای افراد مبتلا بسیار سنگین است که نیاز به حمایت جدی می باشد بنابراین خانوادههایی که استطاعت مالی ندارند، بایستی مشاوره رایگان دریافت کنند.