رییس مرکز توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم خورشید آمل با بیان اینکه سن طلایی تشخیص و آگاهسازی اوتیسم در کودکان در سنین ۲ تا ۵ سالگی است گفت: اوتیسم روی توان ارتباطی و کلامی کودک اثر میگذارد و جلوی رشد ارتباطی او را میگیرد و تا قبل از ۳ سالگی بهترین زمان برای شناسایی این اختلال است زیرا با درمان و توجه به نیازهای آنها می توان مهارت های زیادی را به کودک آموخت بنابراین خانواده ها باید به این مسئله توجه ویژه ای داشته باشند و برای غربالگری کودکان خود به مراکز موجود در سطح شهرستان مراجعه کنند.
دکترآزاده طالبی در گفت گو با خبرنگار صبح آمل، با تاکید بر اینکه اوتیسم بیماری نیست؛ خاطرنشان کرد: اوتیسم بیماری نیست و درمان دارویی قطعی نیز ندارد، اما با توانبخشی فرد دارای اوتیسم میتواند مهارت کسب کرده و زندگی مستقلی داشته باشد و همچنین نبوغ خاصی را از خود نشان دهد. اختلال در عملکرد اجتماعی، اختلال ارتباطی، اختلال شناختی و اختلال رفتاری از علائم اوتیسم هستند.
وی افزود: با صدور موافقت اصولی از سال ۸۷ مرکز اوتیسم شهرستان آمل با نام خورشید راه اندازی و به طور رسمی آغاز به کار کرد و در حال حاضر به 86 نفر افراد مبتلا به اوتیسم در شهرستان آمل از خدمات تخصصی آموزشی و توانبخشی ارائه می گردد.
رییس مرکز توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم خورشید آمل در پایان در خصوص خدمات بیمه ای گفت:افراد دارای اختلالات اوتیسم تحت بیمه عادی هستند و از امسال جزو بیماری های خاص قرار گرفته و باید منتظر بیمه تکمیلی باشند اما تا امروز خبری نیست.
16فروردین1400
پایگاه خبری صبح آمل
